Historie

Van Bergen gaat al heel wat jaren terug in de tijd. Vorig jaar hebben we ons 60-jarig jubileum gevierd. Van een schuur naar ons prachtige pand aan de A28. We zijn trots op waar we vandaag de dag staan.

Beste service

GOED OPGELEID

Gazonspecialist

Home > Machines > Historie

Historie

In 1959 begon Koen van Bergen in Paterswolde met het repareren en verkopen van kleine trekkers en tweewielige trekkers, voor de toen nog veel aanwezige plaatselijke kwekers. Al snel groeide het bedrijf zo hard dat de schuur te klein werd. Er werd personeel aangenomen en een bedrijfspand aan de industrieweg in Paterswolde.

De merken Holder, Toro en Husqvarna worden al vanaf de eerste jaren gevoerd. Koens motto was vanaf het begin; het gaat niet alleen om wat te verkopen, het gaat om wat erachter staat. Zodoende is er altijd gekozen voor de beste merken en degelijke importeurs.

Geleidelijk verplaatste de verkoop zich van kwekers naar gemeenten en groenbedrijven. Vanaf begin jaren 90 kwam daar de verkoop aan particulieren bij en ook de merken Stihl, Stiga en Kubota. De oprichting van coöperatie de Groenekracht, waarbij tien bedrijven de krachten bundelden om goede prijzen te bedingen en zo voor scherpe prijzen te verkopen, maakten Van Bergen een belangrijke speler in de particuliere markt.

Eind jaren negentig kwam met Ard van Bergen een nieuwe generatie aan het bewind. Het pand aan de Industrieweg voldeed niet meer aan de eisen van een modern bedrijf. Sinds 2006 is Van Bergen Tuin- en Parkmachines gevestigd in het voormalige Saab pand aan de Meerweg in Haren.

Nog steeds is het motto dat het niet alleen om het verkopen gaat maar dat er ook wat achter de producten moet staan. Van Bergen heeft hiervoor een robuust serviceapparaat met zes monteurs en een eigen onderdelenmagazijn. Voor de verkoop wordt nog steeds gekozen voor alleen de beste merken. Duurzaamheid is voor de toekomst een belangrijk thema. Van Bergen kiest er voor om repareerbare producten te verkopen zodat de producten duurzaam onderhouden kunnen worden.

Klanten vertellen ons

Wij zijn trots op onze samenwerkingen. Onze klanten vertellen graag hun ervaring.
Altijd goed geholpen hier

Erik Helweg

Uitstekende service en ruime keuze.

Lucas Leliveld

Uitstekende zaak met prima service

Jeannette Olthof

“Ik geef je graag deskundig en persoonlijk advies, geheel vrijblijvend!”